Willem Alexanderschool


Welkom op de website van de Willem Alexanderschool. Deze website is bedoeld voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij ons naar school gaan, de leerlingen zelf, eventuele nieuwe ouders en belangstellenden zoals familieleden en buren.
Heeft u er bezwaar tegen dat uw kind op een foto op de website komt, dan kunt u dat schriftelijk melden aan de directie.

Klik op de foto voor een introductiefilmpje van onze school. 
 

Op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling werd een filmpje van het techniek onderwijs op onze school vertoond. Klik op de afbeelding voor het filmpje.

Nationaal Schoolontbijt

Dinsdag 10 november hebben we samen op school genoten van het Nationaal Schoolontbijt! Het was een gezellige ochtend met een gezond ontbijt. Voor meer foto's klik hier.

Opening Kookstudio

Dinsdag 29 september is onze kookstudio officieel geopend. De opening is verricht door dhr. Hans Greidanus, directeur van de PCBO Leeuwarden e.o. Hij deed dit doormiddel van het maken van een heerlijke smoothie, die door de leerlingen was voorbereid. Hierna moest deze smoothie natuurlijk ook even worden geproefd door de aanwezigen. Voor meer foto's klik hier. Voor een filmpje van TV Leo klik hier

Kookstudio

Intussen zijn de eerste workshops geweest in onze nieuwe kookstudio. De aftrap was op de studiemiddag voor het team. En dinsdag 8 september mochten de jongste kinderen hier een gezonde traktatie maken. Het gebruik van de kookstudio past in onze visie en beleid om bewust met voeding en gezondheid om te gaan. Op 29 september hopen we de kookstudio feestelijk te openen. Voor meer foto's klik hier.

 Excellente scholen 2013

Waarom onze school dit jaar niet heeft deelgenomen aan het traject voor Excellente scholen 2013" kunt u lezen in het artikel van het Friesch Dablad. Klik hier voor het artikel.

Ouderbetrokkenheid

Vorig jaar hadden we een ouderavond met als thema: ‘Educatief partnerschap met ouders’. Op deze avond werden de Ouderhulpkaarten geïntroduceerd. We merken dat er zo nu en dan naar gevraagd wordt. Deze Ouderhulpkaarten kunnen u helpen om ook thuis activiteiten op het gebied van leren met uw kind te doen.

Intussen is er een artikel over onze school en ouderbetrokkenheid geschreven. Dit is geplaatst op de site Leraar24. U kunt het artikel ook hier downloaden.  

 Nieuwe ouders en belangstellenden

Voor nieuwe ouders en/of belangstellenden die een verantwoorde schoolkeuze willen maken en daarbij ook onze school willen bezoeken,  hopen wij dat u alle informatie die u nodig hebt op deze website kunt vinden. Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op voor vragen, opmerkingen of een kennismakingsbezoek en/of rondleiding.   

Contact

Neem contact met ons op of stuur een email naar info@alexanderschool.nl
U kunt ook bellen voor het maken van een afspraak:
Telefoon: 058-2880073

PCBO Leeuwarden en omstreken: Waar identiteit en kwaliteit elkaar versterken!