Willem Alexanderschool

 

Welkom

Welkom op de website van de Willem Alexanderschool. Deze website is bedoeld voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij ons naar school gaan, de leerlingen zelf, eventuele nieuwe ouders en belangstellenden zoals familieleden en buren. 

Heeft u er bezwaar tegen dat uw kind op een foto op de website komt, dan kunt u dat schriftelijk melden aan de directie.

Klik op de foto voor een introductiefilmpje van onze school. 
 

Op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling werd een filmpje van het techniek onderwijs op onze school vertoond. Klik op de afbeelding voor het filmpje.


Het feest: 150 jaar PCBO Leeuwarden e.o.

7 oktober 2016

3200 schoolkinderen, in een volle WTC-Expo-hal, vierden dat PCBO Leeuwarden e.o. dit jaar maar liefst 150 jaar jong is. Uiteraard waren wij erbij... en dus zongen ook alle leerlingen van onze school mee met het slotlied van een wervelende theatershow:

‘Stel je voor, stel je voor
We zingen allemaal in koor
word je later stewardess
of liever stukadoor’


Het lied en de spetterende voorstelling waren speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door de Leeuwarder theatergroep ACTA.


Met z’n allen naar het grootste basisschoolfeest ooit

We hebben er allemaal van genoten. Muziek, een clown, voetballers, een balletdanseres… Naast twaalf acteurs kwamen ook zij allemaal voorbij tijdens de voorstelling. Die ging over geschiedenis, maar ook over nu naar school gaan, kiezen wat je wilt worden, je talenten ontwikkelen en gelukkig zijn. En dat is nu precies, waar we vanaf 6 oktober op school ook weer heel druk mee aan de slag zijn! Hulpouders: allemaal reuze bedankt voor jullie inzet om onze leerlingen veilig naar dit leuke feest te begeleiden. 

Sponsorloop - Laatste schooldag

De opbrengst van de sponsorloop was €5724,47 voor het schoondrinkwater project van Unicef! Geweldig!

Op school zijn wij dit jaar begonnen met de Woensdag Waterdag en wij vinden het daarom ook belangrijk dat alle kinderen op de wereld schoon drinkwater kunnen krijgen. Dit jaar willen we ons de laatste schooldag inzetten voor een goed doel: het schoon drinkwaterproject van Unicef.

In de link hierover meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=F-yYRUS-ivU

 

Vignet Gezonde School - Woensdag Waterdag

Vrijdag 13 mei kwam Michel Rog (Tweede Kamerlid CDA) op onze school. Hij overhandigde het Vignet 'Gezonde School' en gaf het startsein voor de 'Woensdag Waterdag'. 
Klik hier voor meer foto's. 
 
Omroep LEO was ook aanwezig en maakte het volgende filmpje: Ouderbetrokkenheid

Vorig jaar hadden we een ouderavond met als thema: ‘Educatief partnerschap met ouders’. Op deze avond werden de Ouderhulpkaarten geïntroduceerd. We merken dat er zo nu en dan naar gevraagd wordt. Deze Ouderhulpkaarten kunnen u helpen om ook thuis activiteiten op het gebied van leren met uw kind te doen.

Intussen is er een artikel over onze school en ouderbetrokkenheid geschreven. Dit is geplaatst op de site Leraar24. U kunt het artikel ook hier downloaden.  

 Nieuwe ouders en belangstellenden

Voor nieuwe ouders en/of belangstellenden die een verantwoorde schoolkeuze willen maken en daarbij ook onze school willen bezoeken,  hopen wij dat u alle informatie die u nodig hebt op deze website kunt vinden. Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op voor vragen, opmerkingen of een kennismakingsbezoek en/of rondleiding.   

Contact

Neem contact met ons op of stuur een email naar info@alexanderschool.nl
U kunt ook bellen voor het maken van een afspraak:
Telefoon: 058-2880073


PCBO Leeuwarden en omstreken: Waar identiteit en kwaliteit elkaar versterken!