Willem Alexanderschool

Welkom

Welkom op de website van de Willem Alexanderschool. Deze website is bedoeld voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij ons naar school gaan, de leerlingen zelf, eventuele nieuwe ouders en belangstellenden zoals familieleden en buren.

Heeft u er bezwaar tegen dat uw kind op een foto op de website komt, dan kunt u dat schriftelijk melden aan de directie.

Klik op de foto voor een introductiefilmpje van onze school.

Op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling werd een filmpje van het techniek onderwijs op onze school vertoond. Klik op de afbeelding voor het filmpje.

Sponsorloop - Laatste schooldag

Op school zijn wij dit jaar begonnen met de Woensdag Waterdag en wij vinden het daarom ook belangrijk dat alle kinderen op de wereld schoon drinkwater kunnen krijgen. Dit jaar willen we ons de laatste schooldag inzetten voor een goed doel: het schoon drinkwaterproject van Unicef.

In de link hierover meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=F-yYRUS-ivU

We willen hiervoor zoveel mogelijk geld inzamelen en daarom organiseren we op deze laatste schooldag een sponsorloop. Het programma hiervan ontvangt u in de laatste schoolweek.

De kinderen hebben een sponsorlijst meegekregen. Omdat deze loop op de laatste schooldag is kunnen ze alleen gesponsord worden met een vast bedrag. Dit geld moet vóór de sponsorloop worden ingeleverd.

Vignet Gezonde School - Woensdag Waterdag

Vrijdag 13 mei kwam Michel Rog (Tweede Kamerlid CDA) op onze school. Hij overhandigde het Vignet 'Gezonde School' en gaf het startsein voor de 'Woensdag Waterdag'.
Klik hier voor meer foto's.

Omroep LEO was ook aanwezig en maakte het volgende filmpje:

De Milieubende

Maandag 14 maart werd groep 7 overvallen door de Milieubende! De Milieubende is theater in de klas en een interactieve workshop in één. Twee acteurs daagden de kinderen uit om mee te denken over oplossingen voor de milieu- en klimaatproblemen. Door daadwerkelijk in actie te komen, veranderen de leerlingen in heuse Milieuhelden. Het was een geweldige ochtend en de kinderen barsten al van de ideeën! De komende weken werken we al deze ideeën uit in een groot Milieuheldenboek, we sturen dit boek op naar de Milieubende en dan beoordeelt een vakkundige jury welke inzending de 1e, 2e of 3e prijs wint.

Prijsuitreiking Wijk en Watterbattle

Dinsdag 15 december wat het zover: de prijsuitreiking van de Wijk en WaterBattle van drinkwaterbedrijf Vitens. Leerlingen van twee basisscholen in Leeuwarden en hun buren probeerden tien weken lang zo min mogelijk water en energie te gebruiken. En zo veel mogelijk punten te verzamelen in de game. Vandaag was de finale. En ... wij hebben gewonnen!! Groep 7 en 8 hebben de game fantastisch gespeeld en wonnen een reis naar Nemo in Amsterdam! Op de website van SamSam kunt u hier meer over lezen.

Ouderbetrokkenheid

Vorig jaar hadden we een ouderavond met als thema: ‘Educatief partnerschap met ouders’. Op deze avond werden de Ouderhulpkaarten geïntroduceerd. We merken dat er zo nu en dan naar gevraagd wordt. Deze Ouderhulpkaarten kunnen u helpen om ook thuis activiteiten op het gebied van leren met uw kind te doen.

Intussen is er een artikel over onze school en ouderbetrokkenheid geschreven. Dit is geplaatst op de site Leraar24. U kunt het artikel ook hier downloaden.

Nieuwe ouders en belangstellenden

Voor nieuwe ouders en/of belangstellenden die een verantwoorde schoolkeuze willen maken en daarbij ook onze school willen bezoeken,  hopen wij dat u alle informatie die u nodig hebt op deze website kunt vinden. Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op voor vragen, opmerkingen of een kennismakingsbezoek en/of rondleiding.

Neem contact met ons op of stuur een email naar info@alexanderschool.nl
U kunt ook bellen voor het maken van een afspraak:

PCBO Leeuwarden en omstreken: Waar identiteit en kwaliteit elkaar versterken!